현대의학 자연의학 그리고 의용공학의 세계

메디칼엔지니어ㅣ김동우 010-7216-6789

더라이프케어 010-7216-6789

암 정보 및 치료법

존스 홉킨스 대학의 암보고서

라이프케어 김동우 2010. 10. 23. 23:14

 

 

 

 

 

 

미국의 암치료로 제일 유명한 존 홉킨스 대학에서 암에 대하여 종합적인 보고서를 발표하였습니다.
이 내용은 한의학에서 주장하는 암의 이론과 상당부분 일치합니다.

반드시 여러번 읽고 참고하시기 바랍니다.


1. 모든 사람은 체내에 암세포를 가지고 있다. 이 세포가 수십억 개의 세포가 되기 전에는 검사에서 나타나지 않는다. 보통 의사가 환자에게 암세포가 없다고 하는 것은 다만 암세포가 검출될 만큼 크지 않았기 때문이다.

2. 사람은 일생동안 6-10회 암세포가 발생한다. 그리고 하루에도 6개 이상 발생하는 경우도 있다.

3. 면역력이 강하면 암세포가 파괴되거나 성장이 둔화되어 종양을 만들지 못한다.

4. 암에 걸렸다는 말은 그 사람의 영양 상태에 무엇인가 그것이 유전적이거나 환경적이거나 식생활과 관련된 것일 수 있다.

5. 다양한 영양 결핍상태를 극복하기 위해서 식습관을 채식으로 바꾸거나 보조식품을 사용하여 면역력을 기를수 있다.

6. 항암요법은 급속히 성장하는 암세포에 독소를 주입하는 것이며 아울러 골수나 소장 등에서 신속하게 생성되는 정상세포를 파괴하고 간, 신장, 심장, 폐 등의 장기를 손상시킬 수 있다.

7, 방사선은 암을 파괴하지만 또한 건강한 세포나 조직 기관들을 태우고 상처를 내며 손상을 입힌다.

8, 항암요법과 방사선 치료는 초기에 암의 크기를 축소시킬 수 있으나 계속적으로 항암요법과 방사선치료를 해도 암을 더 파괴하는 것은 아니다.

9. 항암요법이나 방사선으로 인체에 지나친 독이 쌓이면 면역이 약해지거나 파괴되며, 결과적으로 각종 감염성 질환과 합병증으로 사람이 죽을 수 있다.

10. 항암요법이나 방사선은 암세포를 변형시키고 내성을 강하게 하여 항암효과가 떨어져 암치료를 더 어렵게 만들 수 있다.
수술은 암세포들을 다른 부위로 빨리 퍼지게 할 수 있다.

11.암과 효과적으로 싸우는 방법은 암이 좋아하는 음식을 차단시켜 암을 굶어 죽게 하는 것이다. (아래에 암이 좋아하는 음식참고)

12.육류 단백질은 소화가 잘 안되며 다량의 소화 효소가 필요하다. 소화가 안된 육류 음식은 내장에 머무는 동안 변질되면서
더 많은 독소를 만들 수 있다.

13.암세포의 벽은 질긴 단백질로 되어 있다. 육류 섭취를 중지하거나 줄인다면 보다 많은 효소들이 활발하게 암세포의 벽을 공격하게 되고 인체의 내추럴 킬러세포가 암세포를 파괴하게 된다.

14.일부 보조식품들 예를들면 특정 비타민이나 미네랄 등은 면역기능을 높여 손상된 세포나 불필요한 세포들을 제거한다.

15.암은 마음과 육체와 정신과 관련된 질병이다. 명랑함과 긍정적인 마음은 암과의 싸움에서 이기도록 도울 것이다. 분노와 고뇌가 인체에 스트레스 및 산성체질을 조성한다. 사랑과 용서의 마음을 유지하도록 한다. 여유를 가지고 즐기도록 한다.

16.암세포는 산소가 잘 공급되는 곳에서는 살 수가 없다. 매일 가벼운 운동을 하고 심호흡을 하여 산소를 더 많이 흡수 공급하도록 한다. 산소 요법은 암을 파괴하는 또 다른 방법이다.

17.암세포가 좋아하는 음식(존홉킨스 대학)
1)설탕은 암이 제일 좋아하는 음식이다. 설탕을 중지하는 것은 암에게 가장 필요한 음식을 차단하는 것이다. 설탕 대용물인 아스파탐 등은 해로운 것이다. 또 다른 대용물인 자연꿀이나 엿등은 해롭지는 않지만 아주 적게 섭취해야 한다.

2)소금도 흰색 소금은 탈색제를 사용하기 때문에 해롭다. 바다소금이나 암염이 좋다.

3)흰쌀도 영양의 불균형과 당분이 갑자기 흡수되기 때문에 좋지 않다. 현미등을 섭취하면 당분을 서서히 섭취하여 무리가 없고 영양도 균형있다. 흔히 삼백이라고 하는 설탕 소금 흰쌀은 금해야 한다.

4)우유는 인체에서 점액을 분비하게 하는데 특히 위와 장에서 많이 분비된다. 이 점액이 암의 좋아하는 먹이가 된다.무가당 두유를 섭취하면 암세포를 먹이를 차단하는 것이다. 두유는 좋은 우유대용 단백질 공급원이다.

5)암은 산성체질에서 잘 자란다. 육식은 인체를 산성으로 만든다. 특히 육류는 암에 해로운 항생물질, 성장홀몬, 기생충등이 들어가 있다.

6)인체를 알칼리 체질로 만들기 위해서는 식사의 80%를 곡채과 즉 잡곡밥과 채소와 과일 및 견과류로 충당하는 것이다. 유기농 녹즙도 좋으며 강한 것보다는 콩나물을 포함한 일반 채소로 만든 순한 녹즙을 마시고 싱싱한 야채 샐러드를 먹는다.

7)카페인이 많이 있는 커피, 차, 초콜렛 등을 피하라. 녹차나 홍차도 카페인이 없는 것이 좋다. 또한 물을 하루 2-3리터 즉 1갤론을 목표로 즐겁게 마시면 몸이 약 알칼리로 되며 노폐물을 빨리 청소해 낸다.


18.존홉킨스대학과 육군병원의 권고사항
1)플라스틱 제품을 전자레인지에 넣지 말라. 발암물질인 다이옥신을 만들어 내므로 파이렛그 세라믹 같은 유리제품을 쓴다.

2)플라스틱 물병을 냉장고에 넣지 말라. 플라스틱이 냉각되면 발암성이 강한 다이옥신을 발생시키며 특히 폐암을 유발한다.
===========================================================================================

CANCER UPDATE FROM JOHNS HOPKINS HOSPITAL - PLEASE READ

1. Every person has cancer cells in the body. These cancer cells do not
show up in the standard tests until they have multiplied to a few billion.

When doctors tell cancer patients that there are no more cancer cells
in their bodies after treatment, it just means the tests are unable to
detect the cancer cells because they have not reached the detectable size

2. Cancer cells occur between 6 to more than 10 times in a person's
lifetime.

3. When the person's immune system is strong the cancer cells will be
destroyed and prevented from multiplying and forming tumors.

4. When a person has cancer it indicates the person has multiple
nutritional deficiencies. These could be due to genetic, environmental,
food and lifestyle factors.

5. To overcome the multiple nutritional deficiencies, changing diet
and including supplements will strengthen the immune system.

6. Chemotherapy involves poisoning the rapidly-growing cancer cells
and also destroys rapidly-growing healthy cells in the bone marrow,
gastro-intestinal tract etc, and can cause organ damage, like
liver, kidneys, heart, lungs etc.

7. Radiation, while destroying cancer cells, also burns, scars and
damages healthy cells, tissues and organs.

8. Initial treatment with chemotherapy and radiation will often reduce
tumor size. However prolonged use of chemotherapy and radiation do
not result in more tumor destruction.


9. When the body has too much toxic burden from chemotherapy and
radiation the immune system is either compromised or destroyed, hence
the person can succumb to various kinds of infections and complications.

10. Chemotherapy and radiation can cause cancer cells to mutate and
become resistant and difficult to destroy. Surgery can also cause cancer
cells to spread to other sites.

11. An effective way to battle cancer is to starve the cancer cells
by not feeding it with the foods it needs to multiply.

CANCER CELLS FEED on:

a. Sugar is a cancer-feeder. By cutting off sugar it cuts off one
import!ant food supply to the cancer cells. Sugar substitutes like
NutraSweet, Equal, Spoonful, etc are made with Aspartame and it is
harmful. A better natural substitute would be Manuka honey or molasses but only
in very small amounts. Table salt has a chemical added to make it
white in color. Better alternative is Bragg's aminos or sea salt.

b. Milk causes the body to produce mucus, especially in the
gastro-intestinal tract. Cancer feeds on mucus. By cutting off milk
and substituting with unsweetened soya milk cancer cells are being
starved.

c. Cancer cells thrive in an acid environment. A meat-based diet is
acidic and it is best to eat fish, and a little chicken rather than beef
or pork. Meat also contains livestock antibiotics, growth hormones and
parasites, which are all harmful, especially to people with cancer.

d. A diet made of 80% fresh vegetables and juice, whole grains,seeds,
nuts and a little fruits help put the body into an alkaline environment.
About 20% can be from cooked food including beans.
Fresh vegetable juices provide live enzymes that are easily absorbed
and reach down to cellular levels within 15 minutes to nourish and enhance
growth of healthy cells. To obtain live enzymes for building healthy
cells try and drink fresh vegetable juice (most vegetables including bean
sprouts)and eat some raw vegetables 2 or 3 times a day. Enzymes are
destroyed at temperatures of 104 degrees F (40 degrees C).

e. Avoid coffee, tea, and chocolate, which have high caffeine.Green
tea is a better alternative and has cancer-fighting properties.
Water-best to drink purified water, or filtered, to avoid known toxins
and heavy
f. Meat protein is difficult to digest and requires a lot of digestive
enzymes. Undigested meat remaining in the intestines become putrefied
and leads to more toxic buildup.

g. Cancer cell walls have a tough protein covering. By refraining
from or eating less meat it frees more enzymes to attack the protein walls
of cancer cells and allows the body's killer cells to destroy the cancer cells.

h. Some supplements build up the immune system (IP6, Flor-ssence,Essiac,
anti-oxidants, vitamins, minerals, EFAs etc.) to enable the body's own
killer cells to destroy cancer cells. Other supplements, like vitamin E,
are known to cause apoptosis, or programmed cell death, the body's normal
method of disposing of damaged, unwanted, or unneeded cells.

i. Cancer is a disease of the mind, body, and spirit. A proactive and
positive spirit will help the cancer warrior be a survivor. Anger,
unforgiveness and bitterness put the body into a stressful and acidic
environment. Learn to have a loving and forgiving spirit. Learn to relax
and enjoy life.

j. Cancer cells cannot thrive in an oxygenated environment. Exercising
daily, and deep breathing help to get more oxygen down to the cellular
level. Oxygen therapy is another means employed to destroy cancer cells.


SOME ADDITIONAL INFORMATION YOU SHOULD KNOW:

1. No plastic containers in micro.

2. No water bottles in freezer.

3. No plastic wrap in microwave.

Johns Hopkins has recently sent this out in its newsletters. This
information is being circulated at Walter Reed Army Medical Center as well.
Dioxin chemicals causes cancer, especially breast cancer.

Dioxins are highly poisonous to the cells of our bodies.

Don't freeze your plastic bottles with water in them as this releases
dioxins from the plastic. Recently, Dr. Edward Fujimoto, Wellness Program
Manager at Castle Hospital , was on a TV program to explain this health hazard.
He talked about dioxins and how bad they are for us.
He said that we should not be heating our food in the microwave using
plastic containers.

This especially applies to foods that contain fat. He said that the
combination of
fat, high heat, and plastics releases dioxin into the food and
ultimately into the cells
of the body. Instead, he recommends using glass, such as Corning Ware, Pyrex or
ceramic containers for heating food. You get the same results, only without
the dioxin. So such things as TV dinners, instant ramen and soups, etc.,
should be removed from the container and heated in something else.

Paper isn't bad but you don't know what is in the paper.
It's just safer to use tempered glass, Corning Ware, etc.
He reminded us that a while ago some of the fast food restaurants
moved away from the foam containers to paper. The dioxin problem is
one of the reasons.

Also, he pointed out that plastic wrap, such as Saran, is just as
dangerous when placed over foods to be cooked in the microwave. As
the food is nuked, the high heat causes poisonous toxins to actually melt
out of the plastic wrap and drip into the food. Cover food with a
paper towel instead.

This is an article that should be sent to anyone import!ant in your life.